leendertenjohanneke.reismee.nl

Van Lake Tekapo

We hebben inmiddels ons ritme te pakken. De gejaagdheid (van Leendert) is er inmiddels aardig af. De taken lijken goed verdeeld. Het systeem van de slaapstee gereed maken voor de nacht is er inmiddels ingesleten. We vallen elkaar steeds minder lastig in het toch wel kleine woonvertrek, want: als de 1 zich gaat toiletteren, maakt de ander het ontbijt (altijd eieren met spek en worstjes). Het weer is hier als het weer: zeer warm en zeer koud, regen en heftige winden en dat alles op 1 dag. Ook hier verbaast men zich over de extreme schommelingen. Een korte reisbeschrijving nu. Vertrokken van Lake Tekapo (bij aankomst prachtig jadegroen met helder weer) en de volgende dag met regen en kou vertrokken naar Mount Cook. Jammer dat het regende en mistig was. De geplande stop voor een paar dagen met veel wandelen viel letterlijk in het water. De Mount Cook was er wel, maar was onzichtbaar. Toen maar besloten om door te reizen en deze plek later aan te doen als het weer mooier is. Van Mount Cook via een prachtige route naar de kust gereden naar Oamaru. Een schattig havenplaatje, waar alles, aldus de Planet, langzaam gaat. Het bleek (althans als ik als ik het juist heb, en dat heb ik) de spot te zijn, waar ook opnamen zijn gemaakt voor de film Bridesflight. Onderweg nog een ingeving gehad om een foto te maken van ik bovenop de camper a la de foto van de film ‘Into the wild’ (man zit bovenop het dak van een bus te staren in de wildernis). Maar ja, hoe kom je op de bus (met een verhoogd dak)? Natuurlijk via het uitklaptafeltje dat aan het aanrechtje zit. Ik hoor de busverhuurder nu al zeggen bij de opname van de geleden schade: maar meneer: zo’n tafelje is er om kopjes en een bord op te zetten en niet op te gaan staan, zeker met uw gewicht (zeekoe). Het idee was leuk. Van Oamaru naar Dunedin langs de kust gereden via dirtroads en andere kleine weggetjes. Prachtige vergeichten. De volgende dag Dunedin verkend. Leuk centrum met prachtige Edwardian gebouwen. Johanneke blij gemaakt met een bezoek aan de Cadbury Choclat Factory (we voelden ons Willy Wonkas’s). De middag het peninsula rondgereden: zeeleeuwen, zeerobben en albatrossen gespot. Tegen de avond via bochtige en smalle, steile dirtroads naar Sandflybay gereden, waar we de yellouweyed penguins zouden moeten treffen. Na een lange wandeling heen ( ca 3 km duinafwaarts) en een martelgang duinopwaarts en geen penguin gezien, maar wel een snorkende zeeleeuw). Mooie zonsondergang en fantastische vergezichten. 10 uur s avonds terug op de camping. Wat is zo’n campertje handig zeg. We zitten nog steeds in het systeem van tentcamperen (opzetten/afbreken en op tijd terug om te komen enzo). Alles bij de hand en op elke plak, waar je maar wilt alles bij de hand. Morgen op naar de Catlins (natuurpark tussen Dunedin en Invercargill).

Reacties

Reacties

Aaf en MJ

Lieve ouders,

In één woord heer-lijk!

Even snel een berichtje voordat wij nu gaan slapen --> morgen weer vroeg uit de veren en naar 't woark! Kus van ons! (Tja, dit berichtje slaat nergens op, maar we wilden even wat voor jullie achterlaten om te lezen...)

Kussie, Aaf en MJ

piet en marianne

Eieren, spek, worstjes en een pilsje later op de dag ... arm uitklaptafeltje!!!
Prachtig verhaal en dito foto's.
Liefs, Piet en Marianne

Ada & Hans

Wij genieten natuurlijk van de steeds groter wordende schaatskoorts, maar als ik die beelden van jullie reis zie, jullie verhaal lees, dan moet ik bekennen dat een rondje schaatsen daar toch bij in t niet valt!
Veel plezier verder en geniet er van
(Zal niet moeilijk wezen)
Groetjes
Hans

Gerrit

Arme camper...

Jenne

Zo'n camper schijnt wel erg comfortabel te zijn. Ik zal eens inbrengen om onze fietsen ook in te ruilen voor zo'n handig ding. Alleen ben ik bang dat ik daar thuis de handen niet voor op elkaar krijg. Luitjes geniet van de prachtige tocht die jullie maken. Jullie maken de allerbeste start die je je kunt bedenken in het nieuwe jaar. Ongetwijfeld volgt er nog veel moois!!

Lammie

Whahaaaaaa, dat moet je wél een keer doen, zo boven op die camper....zie het helemaal voor me. Ik behoor natuurlijk jaloers te zijn op alle mooie natuurschoon en prachtige plekjes maar ben het meest jaloers op de Choclat Factory.....oh Johanneke, wat ben jij een bofkont!!! Gisteren met de gebruikelijke kroegtijgers in De Koppelpaarden gevierd dat Gerard nu officieel oud is (50). Was weer heel gezellig en wat opvallend was....nu is iedereen wél gewoon nuchter thuisgekomen. Ligt het dan toch aan jou...? Blijf schrijven en blijf foto's plaatsen, ik blijf jullie volgen.

Bas & Rowena

Hoi Leendert & Johanneke,

Wauw zeg, we hoorden gisteravond bij Jan dat jullie op reis zijn. Wij hebben het een en ander gelezen en gezien hier op jullie site, ziet er goed uit!! Jullie hebben het goed voor elkaar daar, wij kunnen wel jaloers worden!

Wij wensen jullie heel veel plezier, en geniet ervan!

Groetjes Bas & Rowena (Ludwig)

Barbara

aha, dus daar hangen jullie uit...in Hobbitland!
ziet er vrij relaxed uit zo'n queeste....geniet zoukzozeggen.
schetsboekje mee?
groetjes & genoeglijke reis!

Ria en Frans

ha Lieve Leen en Johanneke,
Wat leuk om zo een beetje mee te reizen. Mogen we nog een heel fijn Nieuwjaar wensen, met veel mooie reizen in een gezond lijf. Jullie zijn goed begonnen! Onvoorstelbaar dat jullie in je korte broek zitten. Leuk ook die foto's te bekijekn. Zo had ik het me ook een beetje voorgesteld. Het is hier prachtig winter.
Ik was net buiten met 2x 60 den. maillots, sneeuwschoenen, Pategoniejas en sjaal om de onherkenbare snufferd en de wind sneed er dwars doorheen. Hiervoor de deur wordt geschaatst, zo gezellig!Ik geniet er enorm van ook omdat alles zo lekker ontregeld is. Ze zijn op mijn werk iedere ochtend weer blij als ik er op tijd ben.....nou kom daar normaal eens om!
Ans en Alfred waren hier met de Kerst en O&N omdat Alfreds moeder overleed een dag voor de Kerst. We zijn ook nog een weekend naar Brugge geweest met z'n vieren erg leuk. Tot zover maar weer, lieve groeten, geniet er lekker van maar zo te zien hebben jullie dat advies niet nodig! Dag Ria

Johan

Hajo, Han en Leen,
Zwaar, zwaar, zwaar!! en dan bedoel ik niet alles rond het klaptafeltje. Zie dat jullie het volhouden in jullie verrijdbare bedje.
We zijn gisteren naar het eeuwfeest van T. Gerritje geweest. Dat maak je maar eens in je leven mee.Daaruit voortvloeiend hierbij ons huiswerk: Ie mut de groot'n hebb'n van Gerrt'je meuje, Dinemeuje en Leidameuje. Dus hierbij, in onvervalst fonetisch geschreven Twents! en dat vanl nog niet mee.
Groeten van ons en tot lezens. Johan.

p.s. trek op tijd schone sokken aan in zo'n klein campertje!

Lisette

Hoi
hoe gaat het?
hebben jullie het gesellig?
van lisette v/d kraan!

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!